Covid 19 i Danmark

Det er fra torsdag 29. oktober 2020 påkrævet at personer på 12 år og derover skal bære mundbind eller visir ved besøg på indendørs kulturinstitutioner og idrætsfaciliteter. Kravet om brug af mundbind eller visir gælder både kunder, besøgende, tilskuere samt personale tilknyttet den pågældende idrætsfacilitet.

- Forbud mod at forsamles mere end 10 personer.

-Der er dog en undtagelse for dette for idræts-og foreningsaktiviteter uden overnatning for børn og unge op til 21 år inklusiv evt. ansvarlige personer over 21 år, hvis dette vurderes nødvendigt for forsvarlig afholdelse af aktiviteten.

Skal man have mundbind på i fitnesscentret eller svømmehallen? Man skal have mundbind på, når man ikke udøver sin idrætsaktivitet. Der vil dog være en undtagelse, hvis aktivitetens natur gør det umuligt at håndtere et krav om mundbind. Det gælder f.eks. i forbindelse med badning eller i et omklædningsrum.

Når man går ud af omklædningsrummet i sit idrætstøj, skal man ikke have mund-bind eller visir på, heller ikke mellem maskinerne. Tilsvarende i en svømmehal når man har svømmetøj på og går til og fra bassinet, skal man ikke have mundbind eller visir på. Men man skal have mundbind eller visir på, når man kommer og går ind i omklædningen, og når man forlader stedet -eller opholder sig i fx et loungeområde.

Hvad betyder undtagelsen for idræts-og foreningsaktiviteter op til 21 år? Der må fortsat afholdes idræts-og foreningsaktiviteter for børn og unge op til og med 21 år. Der må desuden deltage de nødvendige voksne over 21 år til at afvikle arrangementet forsvarligt, f.eks. til babysvømning, barn/voksen gymnastik samt en træner på et idrætshold.

Må svømmehaller holde åbent for almindelig adgang for børn og voksne sammen?

Ja, f.eks. svømmehaller og fitnesscentre må fortsat holde åbent for almindelig ophold og færdsel på tværs af aldersgrupper. I forbindelse med ét samlet arrangement eller én aktivitet såsom holdtræning, må der maksimalt være 10 personer til stede.

Hvor mange må der være til stede i en svømmehal eller i et fitnesscenter samtidig?

Der må maksimalt være samlet 10 personer til et arrangement eller en aktivitet såsom holdtræning. Almindelig ophold og træning i en svømmehal eller et fitnesscenter betegnes ikke som ét arrangement. Der må derfor være mere end 10 personer til stede i en svømmehal eller et fitnesscenter, hvis disse ikke er en del af samme arrangement.

Q/A : KULTURMINISTERIET, 24. oktober 2020

Venlig hilsen

Kent Skou Nielsen
Halinspektør

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle